About Us

FARCO (Fast Responese Community) merupakan organisasi mahasiswa di bawah Program Development Center (PDC) BINUS University yang bergerak dalam bidang pertolongan pertama dan kedaruratan medis. FARCO pertama kali didirikan pada tahun 2018 dan merupakan satu-satunya organisasi kemahasiswaan yang berfokus pada bidang FIRST AID dan Emergency Response di  tiga regional kampus yakni Kampus Kemanggisan, Kampus Alam Sutera, Kampus Senayan di Binus University. Tidak hanya itu, FARCO juga bergerak dalam berbagai kegiatan sosial, seperti penggalangan dana untuk bencana alam (FARCOAID), program penyaluran informasi donor darah dan bencana (Farco Connexion & PDIB), seminar maupun webinar dengan tema sosial.

FARCO (Fast Responese Community) is an organization under Development Center BINUS University Program that engaged on first aid and emergency response activity. FARCO was found in 2018 and the only organization that focused on first aid and emergency response in three campus region which the campus region are Kemanggisan, Alam Sutera, and Senayan campus on Binus University. Not only that, FARCO also held some charity, such as fundraising for natural disasters (FARCO AID), program that provides information about blood donors and disasters (Farco Connexion & PDIB), seminar nor webinar with social theme.

3 REASON WHY YOU SHOULD JOIN FARCO?

1. Kinship is the Value of Our Community.

2. In FARCO, We Contribute to Save Lives.

3. You Will Learn How To Arrange An Event and Do Social Activities.